سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
نشست «زیست مجازی»

حوزه/ مسئول روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان گلستان گفت: شبکه‌های اجتماعی یکی از مؤثرترین پدیده‌ها بر اخلاق به جهت ارتباط مستقیم با تعاملات اجتماعی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، خانم حلیمه قربانی‌نژاد در نشست علمی تربیتی با عنوان «مهارت زیست فضای مجازی» که از سوی مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(سلام‌الله‌علیها) گرگان در جمع طلاب جدیدالورود این مدرسه برگزار شد، فضای مجازی را فضایی بین خیال و واقعیت دانست که در آن مرز درست و نادرست مشخص نیست.

وی ادامه داد: فضای مجازی، مجاز نیست بلکه کاملا فضایی حقیقی هست که در آن زندگی می کنیم، در شرایطی که دو سوم جمعیت کشور، عضو رسانه‌های اجتماعی هستند و زندگی بسیاری از ما به دو بخش مجازی و غیرمجازی تقسیم شده، برخی به تقبیح این زیست مجازی پرداخته‌اند و برخی آن را همچون یک فضای عمومی سازنده تلقی کرده‌اند.

مسئول روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: در سال های اخیر و به‌ویژه از زمان کرونا، زندگی شکل جدیدی به خود گرفت و در واقع نوعی زیست و زندگی جدیدی بوجود آمد، قرنطینه افرادی که مبتلا به کرونا بودند و محدودیت هایی که در ارتباطات بوجود آمد، موجب شد همگان به دنیای فضای مجازی رخت بندند و نوع جدیدی از زندگی را ادامه دهند.

خانم قربانی‌نژاد در تعریف شبکه‌های اجتماعی بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی پایگاه‌های مجازی هستند که بر مبنای تشکیلات آنلاین فعالیت می‌کنند و هر کدام کاربرانی با ویژگی یا ویژگی‌های خاص و مشترک را دارا می‌باشند.

وی اضافه کرد: به زعم اکثر کارشناسان، هدف و کاربرد اصلی شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک رسانه اجتماعی ایجاد تعامل و ارتباط بین افراد یک اجتماع در دنیای مجازی است که یکی از مؤثرترین پدیده‌ها بر اخلاق به جهت ارتباط مستقیم با تعاملات اجتماعی محسوب می‌شود.

مسئول روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان، فضای مجازی را نوعی فرصت دانست و اضافه کرد: گسترش دسترسی به منابع آموزشی، ارتباطات علمی و فرهنگی، افزایش انگیزه و بهره‌وری، ترویج فرهنگ اسلامی در فضای مجازی از مزایای فضای مجازی است، اما با وجود تمام مزایای استفاده از آن، لازم است که با آگاهی کامل و رعایت اصول اخلاقی از این فضا استفاده شود تا از آسیب‌های احتمالی آن در امان بود.

خانم قربانی نژاد با اشاره به این مطلب که «یکی از مباحثی که باید مورد توجه کارشناسان فضای مجازی قرار گیرد، مباحث اخلاقی است»، تصریح کرد: امروزه زندگی در محیط های مجازی، امری بدیهی به شمار می‏رود، شبکه های اجتماعی مانند هر پدیده نوظهور دیگر می تواند زوایایی ناشناخته و معایبی هم داشته باشد که با بررسی‌های گوناگون روشن خواهد شد.

وی اضافه کرد: به جهت ارتباط دوسویه و گاه چند سویه اشخاص در شبکه‌های اجتماعی، این ارتباطات ممکن است مانند شمشیر دو لبه بر اخلاق و به تبع آن بر روابط اجتماعی تأثیرگذار باشد.

همچنین در ادامه این نشست، خانم قربانی نژاد پیرامون آسیب ها و محاسن فضای مجازی، سواد رسانه‌ای، آشنایی با هوش مصنوعی و سایت های مختلف سخن گفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha